MENU SLUIT
ACCOUNT
Welke thee doet je vermageren
06 januari 2022
Delen Op:

Thee kan je helpen vermageren. Het is een aanvullende methode, die je moet ondersteunen met een gezonde levensstijl, gezonde voedingsgewoontes en voldoende beweging. Thélene is gespecialiseerd in thee en de voordelen van thee op je gezondheid. We geven je dan ook graag wat meer informatie over hoe thee je kan helpen met afvallen. Deze thee doet je vermageren!

Kan je afvallen door thee te drinken?

Bepaalde theesoorten stimuleren het metabolisme en de vetverbranding. Zo verbrand je meer energie. De werkzame stoffen in deze theesoorten helpen bovendien om afvalstoffen te verwijderen uit je lichaam.

Op die manier helpt thee om op een natuurlijke manier gewicht te verliezen.

Thee bestaat voornamelijk uit water en dat is erg gezond voor je lichaam. Je zou best zo’n 1,5 liter water per dag consumeren voor een gezonde levensstijl.

Thee drinken is een lekker en gezond hulpmiddel bij het afvallen. In combinatie met een gezond eetpatroon en voldoende beweging kan je met de juiste thee de vetverbranding stimuleren.

Welke theesoorten helpen je vermageren

Nu je weet dat thee je kan helpen afvallen, ben je vast benieuwd welke theesoorten je daarbij kunnen helpen. Deze 6 soorten thee hebben een invloed op je vetverbranding, je metabolisme en het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam. Wissel ze dus zeker een beetje af voor een optimaal resultaat.

 

1.     Matcha thee

Matcha is een groene thee uit Japan. Het is een exclusief drankje dat een beetje bitter van smaak is. De procedure om een kwalitatieve Matcha thee te bekomen, is interessant en enkel de meest kwalitatieve jonge theeblaadjes worden gebruikt voor deze thee.

De thee is bijzonder rijk aan belangrijke ingrediënten, zoals aminozuren, vitamines, eiwitten, mineralen en antioxidanten.

Om af te vallen, drink je best 3 tot 5 kopjes Matcha thee per dag.

 

Matcha thee helpt je om gewicht te verliezen dankzij deze specifieke eigenschappen:

 • Rijk aan antioxidanten. Matcha bevat 137 keer zo veel antioxidanten als gewone groene thee. Die antioxidanten helpen om gewichtstoename te voorkomen.
 • Arm aan calorieën. 1 gram Matcha bevat slechts 3 calorieën. Een kopje thee bevat gemiddeld 1 gram Matcha thee.
 • Versnelt het metabolisme. Een sneller metabolisme zorgt er automatisch voor dat je meer energie verbrandt.
 • Helpt bij vetverbranding. Matcha thee is rijk aan catechines, die er voor zorgen dat je lichaam makkelijker vetten kan verbranden.
 • Krachtige energiebooster. Matcha geeft je energie een boost. Meer energie betekent meer verbranding!
 • Ontgift je lichaam. Matcha thee bevat antioxidanten die je lever helpen om gifstoffen af te voeren. Dat helpt dan weer bij het afvallen.
 • Minder stress. De antioxidanten in Matcha thee helpen om vrije radicalen op te ruimen, ontstekingen te verminderen en gewichtstoename te voorkomen. Diezelfde antioxidanten helpen ook om het stresshormoon Cortisol op te ruimen.
 • Gecontroleerde suikerspiegel. Matcha thee bevat voedingsvezels die je een vol gevoel geven. Je zal minder snel naar een snack of frisdrank grijpen.
 • Vermindert cholesterol. Matcha thee bevat EGCG, een antioxidant dat zorgt voor een daling van de slechte cholesterol waarden.

Matcha thee is dus een heel goede keuze wanneer je thee wil aanwenden om gewicht te verliezen. Bekijk onze Matcha thee en accessoires.

2.     Yerba Maté

Yerba Maté wordt wel eens het drankje van de goden genoemd. Het drankje is afkomstig uit Zuid Amerika en heeft een erg bijzondere smaak. Yerba Maté smaakt een beetje rokerig en kruidig, maar erg pittig en met zachte tonen van fruit.

Volgens de lokale traditie wordt Yerba Maté uit een cuia (kalebas) gedronken, met behulp van een bombilla (een zilveren rietje met zeefje). In de zomer drink je het koud en in de winter warm.

Het drankje geeft je energie en gaat vermoeidheid tegen. Het onderdrukt de eetlust ietwat en helpt je dus ook op die manier om te vermageren.

Zo helpt Yerba Maté je om gewicht te verliezen:

 • Onderdrukt honger en dorst. Maté heeft de reputatie om de ideale drank te zijn bij het afvallen omdat het je hongergevoel onderdrukt.
 • Stimuleert de vetverbranding. Maté stimuleert lipolyse of vetverbranding. De stofwisseling verloopt efficiënter door het drinken van Yerba Maté.
 • Verhoogt het rustmetabolisme. Het rustmetabolisme is je energieverbruik in rust. Als je in rust meer energie verbruikt, vermager je makkelijker.
 • Vocht afdrijvende, zuiverende thee. Doordat Yerba Maté thee je lichaam helpt om vocht af te drijven, voorkom je dat afvalstoffen zich opstapelen.
 • Meer uithoudingsvermogen. Maté zorgt ervoor dat je je minder snel moe voelt. De opstapeling van melkzuur in de spieren wordt voorkomen en dat zorgt er voor dat je langer door kan blijven gaan.
 • Kalmerend en ontspannend effect. Yerba Maté thee heeft een ontspannend effect. Wanneer je lekker kalm en ontspannen bent, heb je minder kans op emotionele honger aanvallen.
 • Cholesterol verlagende werking. Maté thee heeft een cholesterol verlagend effect.

Yerba Maté thee helpt je niet allen bij het vermageren. Het is een heuse culturele belevenis met Zuid Amerikaanse smaken en invloeden. Bekijk onze Yerba Maté thee.

3.     Pu’Erh thee

Pu’Erh thee is een post gefermenteerde thee met een donkerrode kleur en een krachtige aardachtige smaak. Het is een heel ander type thee dan de thee die de meesten onder ons gewend zijn.

Pu’Erh thee wordt onderverdeeld in 2 soorten: deze met een laxerend effect en deze zonder laxerend effect. RIPE Pu’Erh thee heeft een laxerend effect, terwijl RAW Pu’Erh thee dat niet heeft.

Hoe helpt Pu’Erh thee je om gewicht te verliezen? Dit zijn enkele specifieke eigenschappen van deze thee:

 • Vermindert je hongergevoel. Doordat je je minder snel hongerig voelt, zal je ook minder snel naar een snack of frisdrankje grijpen.
 • Bevordert de darmtransit. Pu’Erh thee bevordert de darmtransit en heeft in veel gevallen een laxerend effect. Dat zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller je lichaam kunnen verlaten.
 • Stimuleert de spijsvertering. Zowel de spijsvertering als de darmtransit worden bevorderd door deze thee.
 • Verbetert de vetverbranding. De ingrediënten en werkzame stoffen in Pu’Erh thee zorgen voor een betere vetverbranding.
 • Bevat geen calorieën. Pu’Erh thee bevat geen calorieën. Je kunt het dus drinken zonder je zorgen te maken over je calorie-intake.

Pu’Erh thee is een gefermenteerd drankje dat veel natuurlijke en gezonde ingrediënten bevat. Het helpt je niet alleen met afvallen, maar ook met het reinigen van je lichaam en het afvoeren van afvalstoffen. Bekijk ons assortiment Pu’Erh thee.

 

GR08DB Angel’s Garden

Angel’s Garden

3.4040.50 incl. btw
BESTSELLER
CH04AL Chai Matcha BIO

Chai Matcha

3.7040.00 incl. btw
YM01DB Brazilian Mate

Brazilian Maté

2.6016.70 incl. btw

4.     Witte thee

Witte thee is een bijna onbewerkt type thee. Dat betekent dat het veel natuurlijke stoffen bevat. Witte thee zit boordevol antioxidanten, mineralen, vitaminen en andere stoffen die goed zijn voor je lichaam. Van alle theesoorten is witte thee het puurst.

Witte thee wordt gemaakt van jonge theeblaadjes, voordat de bladknoppen zich helemaal openen. Deze thee kan alleen maar op bepaalde dagen van het jaar geplukt worden. Daardoor ligt de prijs vaak wat hoger en is witte thee een erg gegeerd type thee.

Witte thee helpt je om gewicht te verliezen dankzij deze eigenschappen:

 • Verbeterde vetverbranding. Net als groene thee bevat ook witte thee bepaalde stoffen die je lichaam helpen om vet af te breken tot kleinere, makkelijk te verwerken stoffen.
 • Natuurlijke zoetheid. Witte thee is lekker zoet. Je hoeft er dus helemaal geen suiker of honing bij te doen. Dat helpt je alvast bij het vermageren.
 • Energiebooster. Witte thee bevat cafeïne, een echte energiebooster. Meer energie resulteert vrijwel meteen in meer beweging en meer vetverbranding.
 • Boordevol antioxidanten. Het nut van antioxidanten is ondertussen wel duidelijk! Antioxidanten helpen je lichaam beter functioneren en beschermen je tegen vrije radicalen.

Witte thee is het puurste type thee. Bovendien is witte thee ideaal om je te helpen met vermageren. Bekijk hier onze verschillende soorten witte thee.

5.     Groene thee

Groene thee is één van de minst bewerkte theesoorten. Daardoor bevat het een maximum aan antioxidanten en natuurlijke polyfenolen of cathechinen. Groene thee bevat 8 tot 10 keer zo veel cathechinen als groenten en fruit. Het is dus een goede booster voor je gezondheid.

Deze cathechinen hebben een geweldig effect op de gezondheid. Ze werken ontstekingsremmend, antiviraal en antibacterieel.

Groene thee helpt je met afvallen omwille van deze specifieke eigenschappen:

 • Rijk aan antioxidanten. Deze antioxidanten dragen bij aan een goede gezondheid. Groene thee zorgt voor een toename van de vetverbranding.
 • Geeft je energie. Groene thee bevat cafeïne. Daar krijg je een energie boost van. Die boost zorgt er dan weer voor dat je meer gaat bewegen.
 • Verlaagt de cholesterol. 3 weken groene thee drinken, zou je LDL cholesterol al met 7 tot 11% doen dalen.
 • Helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. Groene thee helpt je lever ontgiften en voorkomt constipatie.
 • Stimuleert het metabolisme. Deze thee geeft je metabolisme een kleine boost. Zo verbrand je sneller je energie wanneer je eenmaal gaat bewegen.

Groene thee heeft veel voordelen voor je gezondheid, cholesterol en vetverbranding. Bekijk ons assortiment aan groene thee.

6.     Kruiden infusie Slanke Lijn van Thélene

De kruideninfusie slanke lijn is samengesteld uit ingrediënten die niet alleen heerlijk lekker zijn, maar je ook helpen om makkelijker gewicht te verliezen. Zit je broek wat te strak of kijk je al uit naar de zomer en het strand? Dan wil je ongetwijfeld perfect in vorm zijn om te stralen in je bikini!

Slanke Lijn kruideninfusie bevat deze ingrediënten die je helpen afvallen:

 • Berk. Verwijdert afvalstoffen en heeft een vocht afdrijvende werking.
 • Guldenroede. Heeft een vocht afdrijvende werking en helpt je lichaam met het verwijderen van afvalstoffen.
 • Java Thee. Verwijdert afvalstoffen en heeft een vocht afdrijvende werking.
 • Heermoes. Verwijdert afvalstoffen en heeft een vocht afdrijvende werking.
 • Blaaswier. Het hoge jodiumgehalte van blaaswier helpt je lichaam om makkelijker vet te verbranden. Blaaswier stilt ook je hongergevoel op natuurlijke wijze.
 • Anijs. Bevordert de spijsvertering en helpt je lichaam zo om afvalstoffen sneller te verwerken.
 • Venkel. Venkel onderdrukt je hongergevoel. Het is ook goed voor de spijsvertering en heeft een vocht afdrijvende werking.

De combinatie van al deze heerlijke smaken geeft je de best mogelijke kans om sneller gewicht te verliezen zonder in te boeten op je gezondheid. Wil je thee aanwenden om gewicht te verliezen? Probeer dan zeker onze Slanke Lijn kruideninfusie.

Succesvol afvallen met thee drinken

Thee aanwenden om je te helpen met vermageren, is een gezonde manier om je lichaam een handje te helpen. Toch mag je er nooit van uit gaan dat het gebruik van thee alleen ervoor zal zorgen dat je gewicht zal verliezen.

Gewicht verliezen, doe je door jezelf een gezonde levensstijl aan te meten. Zorg voor voldoende hydratatie, eet gezonde maaltijden en blijf in beweging. Deze handelingen zijn de beste manier om een gezond gewicht te krijgen en behouden.

Bijna van jou