MENU SLUIT
ACCOUNT
Wat zijn de voordelen van zwarte thee?
14 november 2022
Delen Op:

Zwarte thee is niet alleen lekker, het is ook een heel gezond drankje. Dat heeft de thee te danken aan flavonoïden, een type antioxidanten. Net zoals groene thee zit zwarte thee barstensvol antioxidanten. Daardoor heeft zwarte thee heel wat gunstige effecten op je gezondheid. Welke dat zijn, ontdek je hier.

Wat is zwarte thee?

Zwarte thee wordt gemaakt van de theeplant Camelia Sinensis. Na het oogsten worden de bladeren geoxideerd. Die oxidatie bepaalt in grote mate de smaak en het aroma van een thee. Zwarte thee wordt volledig geoxideerd.

Dat is waar zwarte thee zijn kenmerkende smaak én typische kleur haalt. Wil je zwarte thee drinken? Dan is een populaire en heel geliefde keuze English Breakfast. Ook zwarte Black Chai thee is een klassieke en heerlijke zwarte thee.

Omdat zwarte thee zich goed leent voor een mengeling met kruiden en specerijen, vind je altijd wel een thee die je lust. De Christmas Tea en Weens Appeltaartje zijn winterse mélanges die donkere winteravonden extra gezellig maken.

ZW01TR Darjeeling First Flush

Darjeeling FTGFOP1 First Flush

3.2035.00 incl. btw
ZW03DB Ceylon-OP-Pettiagalla

Ceylon

2.9017.30 incl. btw
BESTSELLER
ZW04DB Earl Grey – Exelsior

Earl Grey – Exelsior

3.0026.50 incl. btw
ZW05DB English Breakfast

English Breakfast

2.9024.80 incl. btw

Voordelen van zwarte thee

Zwarte thee heeft zijn gezondheidsvoordelen te danken aan antioxidanten en in het bijzonder flavonoïden. Al bij drie kopjes per dag ondervind je een gunstig effect op je gezondheid. Let op: zwarte thee bevat theïne (cafeïne). Drink het dus met mate.

Antioxidanten zijn heel goed voor je omdat ze ontstekingsremmend werken. Ze gaan ook celschade tegen. Flavonoïden vind je ook in fruit, groenten en kruiden. Met een evenwichtig voedingspatroon ondervind je dus de meeste voordelen voor je gezondheid!

Verlaagt het risico op hart- en vaatziekten

Flavonoïden zijn goed voor het hart. Ze kunnen een gunstig effect hebben op hoge bloeddruk, hoge cholesterol en obesitas, allemaal risicofactoren voor hartziekten.

Draagt bij aan een goede mondhygiëne

De bestanddelen van thee gaan de aanmaak van tandplak tegen. Gecombineerd met het ontstekingsremmend effect van flavonoïden gaat zwarte thee infecties en mondbacteriën tegen.

Bevordert de darmgezondheid

De antioxidanten in zwarte thee bevorderen de groei van goede bacteriën in de darmen, terwijl slechte bacteriën geremd worden. Zwarte thee bevat ook antimicrobiële eigenschappen, waardoor het bijdraagt aan herstelling van de darmwand.

Verhoogt concentratie en energie

Zwarte thee bevat cafeïne (in thee theïne genoemd). Gemiddeld bevat een kop zwarte thee zo’n 20 mg theïne, in koffie is dat 70 mg cafeïne. Zwarte thee boost dus je energie, zonder de vervelende effecten achteraf. L-theanine, een aminozuur in zwarte thee, verhoogt ook de concentratie.

Kan de bloeddruk verlagen

Heel wat mensen kampen met hoge bloeddruk en te veel stress. Bij drie zwarte koppen per dag kan je een positief effect op de bloeddruk merken. Combineer met andere stressverlagende gewoonten voor het beste resultaat.

Zwarte thee bereiden

Zwarte thee is een caloriearme, suikervrije drank met een heerlijke smaak! Het heeft heel wat gunstige effecten op je mentale en fysieke gezondheid én het is makkelijk te bereiden. Thee is natuurlijk geen wonderdrank, maar het kan wel bijdragen tot een goede gezondheid.

De beste zwarte thee bereid je zo:

  • Giet kokend water over de thee
  • Laat drie tot vijf minuten trekken
  • Geniet van je heerlijk kopje thee!

Bewaar je thee in een goed afgesloten theeblik om er lang van te genieten.

Koop je thee bij een erkende theesommelier

Zwarte thee is een van de meest populaire dranken ter wereld. Het is daarom de perfecte thee voor iedereen die vaker thee wil drinken. Kies voor een heerlijke mélange om je favoriete thee te ontdekken of ga voor de pure smaak van zwarte thee.

Bij Thélene vind je enkele huismélanges, maar ook traditionele mengelingen of klassiekers. We gaan voor de beste kwaliteit en de lekkerste smaak. Neem een kijkje in ons aanbod of neem contact op voor persoonlijk advies.

Bijna van jou