MENU SLUIT
ACCOUNT
5 beste theesoorten om te slapen
19 september 2022
Delen Op:

Slapen heeft een positief effect op onze mentale en fysieke gezondheid. Een goede nachtrust is dus heel belangrijk. Om rustig en relaxt in slaap te dommelen én ’s ochtends fris te ontwaken, moet je ’s avonds de tijd nemen om te ontspannen. Een heerlijk kopje thee helpt daar ongetwijfeld bij. Welke theesoorten een goede nachtrust stimuleren, lees je hier.

Waarom thee drinken?

Thee heeft een positief effect op de gezondheid. Vooral groene thee en zwarte thee hebben een bewezen gunstige invloed op verschillende gezondheidskwaaltjes. Ook andere theesoorten zijn goed voor je. Zo helpt thee je voldoende te drinken, zit het vol antioxidanten en geeft de geur en warmte van een kopje thee je een instant opkikker. Het helpt je ontspannen, waardoor je sneller slaperig wordt.

De 5 beste theesoorten voor een goede nachtrust

1. Kamillethee

Kamillethee is een slaapopwekker van nature. Kamille kalmeert het zenuwstelsel en de spieren. Het geeft je dus een ontspannen gevoel, zelfs na een stressvolle dag. De Nice Dreams-thee bevordert een goede nachtrust. Kamillethee heeft nog veel andere voordelen, wat het een van de meest veelzijdige en gezonde theesoorten maakt.

2. Valeriaan

Valeriaan is een kruid dat bekend is voor zijn werking als slaapmiddel. Het helpt niet alleen slapeloosheid tegen te gaan, maar voorkomt ook stress en angst. Daardoor helpt valeriaan je te ontspannen, wat het makkelijker maakt rustig in slaap te vallen. Onze rust en slaap thee combineert valeriaan, citroenmelisse en lavendel voor een heerlijk ontspannend theemomentje.

3. Lavendel

Lavendel is een geliefd ingrediënt in de aromatherapie. Alleen al de geur van lavendel heeft een ontspannend effect. Onderzoek heeft aangetoond dat lavendelthee drinken een kalmerend en slaapverwekkend effect heeft. Onze Amour de Provence-thee is een heerlijke aromatische thee met toetsen van lavendel. Daarnaast hebben we ook pure lavendel thee.

4. Munt

Muntthee drinken gedurende de dag wekt slaperigheid op naar de avond toe. Munt heeft een kalmerend effect en helpt je tot rust komen. Bovendien heeft munt een erg ontspannende geur, wat zorgt voor een rustmomentje in de uren voor bedtijd.  Pepermuntthee is cafeïnevrij, perfect voor een ontspannend kopje ’s avonds.

5. Citroenmelisse

Citroenmelisse is een bekend kalmerend kruid. Het helpt de spieren te ontspannen en bevordert daardoor slaperigheid. Citroenmelisse helpt ook de spijsvertering tot rust te komen. Heb je een grote maaltijd gehad, dan kan citroenmelisse je helpen makkelijker in slaap te vallen. De After Dinner-thee is perfect wanneer je de slaap niet kan vatten door maag- of buikpijn.

KR16BB Lavendel

Lavendel

3.4034.90 incl. btw
BESTSELLER
GH01BB Rust en slaap thee

Rust en slaap thee

3.8034.50 incl. btw
GH24AL Nice Dreams

Nice Dreams

3.7031.10 incl. btw

Wat met theïne?

Sommige theesoorten bevat theïne, een opwekkende stof zoals cafeïne. Als je ’s avonds thee drinkt, is het dus belangrijk te kiezen voor een cafeïne- of theïnevrije thee.

Theesoorten die je beter niet drinkt voor het slapengaan:

De beste thee om te drinken voor het slapengaan is een kruidenthee. Een kruidenthee is namelijk geen ‘echte’ thee, in de zin dat ze niet van de theeplant (Camellia Sinensis) wordt gemaakt. Kruidenthee bestaat uit allerlei kruiden die bewezen gunstige effecten op de gezondheid hebben.

Kies voor kwaliteitsvolle thee van een erkend theesommelier

Een kwalitatieve theeblend van hoogstaande ingrediënten bevat de juiste mix voor een goede nachtrust. Niet alleen de kop thee zelf, maar ook het ritueel helpt je te ontspannen.

Kies daarom voor een kwaliteitsvolle thee om optimaal te genieten van je theemoment voor het slapengaan. Nog op zoek naar de perfecte thee voor jou? Neem contact op met onze theesommeliers en we geven je graag advies. We wensen je alvast een goede nacht!

Kom ook langs in onze theewinkel in Nieuwpoort-Bad waar je terecht kunt voor een ruim assortiment aan heerlijke theesoorten, accessoires en zoetigheden.

Bijna van jou