MENU SLUIT
ACCOUNT
Wat zijn de voordelen van groene thee?
11 augustus 2022
Delen Op:

Groene thee is erg lekker en goed voor de gezondheid, maar wist je dat groene thee nog heel wat voordelen heeft? Zo is de thee goed voor je hart, lever en gewrichten. Het helpt je afvallen en boost je immuunsysteem. Groene thee heeft al die heilzame effecten te danken aan antioxidanten. Nog meer voordelen van groene thee en waarom antioxidanten zo belangrijk zijn, lees je hier.

Waarom groene thee drinken?

Alle thee, behalve kruidenthee, wordt van de Camellia Sinensis-plant gemaakt. In tegenstelling tot zwarte thee, waarbij de bladeren meteen worden gefermenteerd, wordt groene thee onmiddellijk na het oogsten gestoomd of geroosterd.

Daardoor behoudt het zijn pure en intense smaak. Het zorgt er ook voor dat de thee rijk aan antioxidanten is.

Wat zijn antioxidanten?

De antioxidanten in groene thee zijn catechines, een onderdeel van flavonoïden. Dat zijn stoffen die je in groente, fruit en ook in medicinale planten zoals de Camellia Sinensis vindt.

Catechines hebben een sterke antioxidatieve werking: ze remmen de schadelijke invloed van vrije radicalen in ons lichaam af. Die vrije radicalen hebben een invloed op het ontstaan van verouderingsverschijnselen, maar ook hart- en vaatziekten en kanker.

Flavonoïden hebben een gunstig effect op het risico op hartproblemen en ‘slechte cholesterol’ (LDL).

GR02AL I’m Beautiful BIO

I’m Beautiful

3.5031.10 incl. btw
GR07AL Mojito

Mojito

3.3026.00 incl. btw
GR13DB Lovely Lemon

Lovely Lemon

2.8022.90 incl. btw
GR22TR Kukicha Moegi BIO

Kukicha Moegi

3.7033.40 incl. btw

5 voordelen van groene thee

Groene thee draagt bij tot een gezonde levensstijl. Door drie à vier keer per dag van een heerlijk relaxerend kopje thee te genieten, draag je ook bewust bij tot een goede gezondheid.

Meer energie

Groene thee bevat twee keer minder cafeïne dan koffie. Het geeft je dus een kleine energieboost, maar het houdt je niet wakker ’s nachts. Ben je gevoelig voor cafeïne? Kies dan voor een groene thee mélange met een laag cafeïnegehalte.

Helpt bij het afvallen

Het is geen wondermiddel, maar twee tot vier kopjes per dag dragen bij tot een betere energieverbranding. Groene thee ondersteunt ook je spijsvertering en helpt zo afvalstoffen af te voeren. Dat is ook goed voor je lever!

Goed voor botten en gewrichten

Groene thee werkt ontstekingsremmend. Het kan daardoor een verlichtend effect hebben bij gewrichtspijn en gewrichtsziekten zoals artrose. De antioxidanten in thee gaan bovendien botontkalking tegen.

Verlaagt het risico op hart- en vaatziekten

LDL-cholesteroldeeltjes (‘slechte cholesterol’) verhogen het risico op hart- en vaatziekten. De antioxidanten in groene thee voorkomen dat de LDL-deeltjes oxideren.

Het is bewezen dat wie geregeld groene thee drinkt tot 31% minder kans heeft op hart- en vaatziekten.

Boost het immuunsysteem

Groene thee heeft een antivirale en antibacteriële werking. Het helpt infecties tegen te gaan en helpt je lichaam tegen ontstekingen vechten.

GR08DB Angel’s Garden

Angel’s Garden

3.4040.50 incl. btw
GR10DB Coconut Dream

Coconut Dream

2.7014.60 incl. btw
CH03DB Green Chai

Green Chai

3.5033.90 incl. btw
BESTSELLER
CH04AL Chai Matcha BIO

Chai Matcha

3.7040.00 incl. btw

Zo haal je het meest uit je kopje groene thee

Om optimaal te kunnen genieten van de voordelen van groene thee, moet je de thee op de juiste manier bereiden.

Elke thee heeft een andere trektijd. Bij groene thee is dat gemiddeld twee minuten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste trektijd.

Giet geen kokend water bij je thee. Zo kook je de antioxidanten kapot. Laat het water eerst zo’n tien minuten afkoelen. Een digitale tea timer is een handige tool.

Kom ook langs in onze theewinkel in Nieuwpoort-Bad waar je terecht kunt voor een ruim assortiment aan heerlijke theesoorten, accessoires en zoetigheden.

Bijna van jou