MENU SLUIT
ACCOUNT
Kan je afvallen met groene thee?
13 januari 2023
Delen Op:

Het is geen wondermiddel, maar groene thee kan wel helpen bij het afvallen. Thee helpt je een gezonde levenswijze vol te houden, ideaal om het jaar meteen goed in te zetten! Om echt succes te boeken, moet je het drinken van groene thee combineren met voldoende lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon. Omdat groene thee boordevol antioxidanten zit, krijgt je gezondheid een echte boost. Zelfs wanneer je nog weinig verandering op de weegschaal merkt.

Hoe helpt thee bij het afvallen?

Groene thee heeft ontzettend veel voordelen voor je gezondheid. Dat is te danken aan de vele antioxidanten die het bevat. Groene thee verbetert onder meer de vetverbranding in je lichaam. Ook helpt voldoende drinken afvalstoffen af te voeren en je spijsvertering te ondersteuning. Groene thee drinken kan je gezondheid dus een echte opkikker geven.

Theedrinken is bovendien een moment van echte ontspanning. De combinatie van meer mentale rust en de wetenschap dat je een gezonde thee drinkt, geeft motivatie om ook op andere gebieden meer voor jezelf te zorgen.

Zo kan een kopje groene thee je ’s ochtends meteen aanzetten om dat momentum gedurende de dag voort te zetten. De theïne in groene thee geeft je energie, waardoor je meer gemotiveerd bent om te sporten en bewegen.

Groene thee kan geen wonderen verrichten, maar het is de perfecte manier om gewichtsverlies een vliegende start te geven.

GR10DB Coconut Dream

Coconut Dream

2.7014.60 incl. btw
GR18TR Gun Powder (temple of heaven)

Gunpowder – Temple of Heaven

2.7025.00 incl. btw
GR19TR China Bancha BIO

China Bancha

3.2023.10 incl. btw
GR23DB Gen Maicha

Genmaicha

3.2043.30 incl. btw

Hoeveel groene thee mag je drinken?

Je mag gerust drie tot vijf kopjes groene thee per dag drinken. De catechines en antioxidanten hebben een gunstig effect op cholesterol. Ze beperken ook het risico op hart- en vaatziekten.

Het is verleidelijk om extraveel groene thee te drinken, maar let op: van te veel groene thee kan je vervelende bijwerkingen krijgen, zoals geelzucht, ernstige buikpijn en zware vermoeidheid.

Welke theesoorten helpen je nog afvallen?

Niet alleen groene thee draagt bij tot een betere gezondheid. Er zijn nog enkele theesoorten die je kunnen helpen bij het vermageren. Zo heeft matcha een goede invloed op je vetverbranding en metabolisme. Yerba Maté, een Zuid-Amerikaanse thee, onderdrukt het hongergevoel. Een andere thee die helpt bij het afvallen is Pu’Erh. Doordat die theesoort gefermenteerd is, bevordert ze de darmtransit en spijsvertering.

Witte thee is net als groene thee een klassieker die kan helpen bij heel wat kwaaltjes. Witte thee is bovendien van nature vrij zoet, terwijl groene thee sommigen te bitter is en wat zoetstof vraagt.

Ten slotte is er nog onze eigen kruideninfusie Slanke Lijn. De infusie bevat ingrediënten die het afvallen bevorderen en je helpen succesvol gewicht te verliezen. De thee smaakt bovendien heerlijk!

 

 

GR02AL I’m Beautiful BIO

I’m Beautiful

3.5031.10 incl. btw
GR03AL Mellow Mandarine BIO

Mellow Mandarine

3.4029.20 incl. btw
GR07AL Mojito

Mojito

3.3026.00 incl. btw
GR22TR Kukicha Moegi BIO

Kukicha Moegi

3.6031.50 incl. btw

Afvallen met de juiste thee

Thee is dus een krachtig hulpmiddel bij het afvallen, maar thee alleen kan je niet helpen enkele kilo’s kwijt te spelen. Een gezonde levensstijl is de eerste stap naar succesvol afvallen. Weet ook dat elke theesoort bijdraagt tot een gezonde levensstijl. Elke thee heeft wel gezondheidsvoordelen en meer drinken is sowieso goed voor je lichaam!

Lust je geen groene thee of ben je op zoek naar dé thee die je met plezier elke dag drinkt? Neem dan contact op met onze theesommeliers. Zij weten precies hoe je verder te helpen.

Bijna van jou