MENU SLUIT
ACCOUNT
Ontdek de beste theeën voor een regelmatige stoelgang
13 oktober 2023
Delen Op:

Een gezond spijsverteringsstel is essentieel voor ons algemene welzijn. Regelmatige stoelgang is een teken van een goed functionerende spijsvertering en draagt bij aan een comfortabel en energiek leven. Er zijn heel wat manieren om de spijsvertering te ondersteunen, en een van de meest plezierige manieren – al zeggen we het zelf – is door thee te drinken. In dit artikel ontdek je de beste theeën voor een gezond spijsverteringsstelsel.

Top 6 beste theeën voor een regelmatige stoelgang

1. Pepermuntthee

Pepermunt staat bekend om zijn kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Die bevorderen de spijsvertering en ontspannen de spieren in de darmwand, waardoor de doorgang van voedsel wordt vergemakkelijkt. Pepermunt kan maagkrampen, indigestie, een opgeblazen gevoel en gasvorming verlichten.

Een warme kop pepermuntthee na de maaltijd kan je spijsvertering een flinke boost geven. Ook de frisse mentholgeur helpt bij misselijkheid en maagkrampen.

2. Gemberthee

Gember is een krachtige wortelknol met ontstekingsremmende eigenschappen. Dat maakt gemberthee bijzonder geschikt bij allerlei soorten pijn in het lichaam, waaronder ook maagpijn. Gemberthee is het drankje bij uitstek wanneer alles je lijkt misselijk te maken. Gember verlicht misselijkheid en helpt bij brandend maagzuur.

Tegelijk stimuleert gember de spijsvertering. Het stimuleert de productie van spijsverteringsenzymen en kan zelfs de beweging van voedsel door de darmen versnellen. Verse gemberthee is daarom een uitstekende keuze bij een opgeblazen gevoel na het eten of om je spijsverteringsstelsel geregeld een boost te geven.

3. Laxerende thee

Onze laxerende thee is een doelgerichte mix van kruiden die speciaal is samengesteld om je spijsvertering op een natuurlijke en effectieve manier te ondersteunen. Met senna als het belangrijkste ingrediënt, staat deze thee bekend om zijn milde laxerende eigenschappen, wat kan helpen bij tijdelijke obstipatie.

 

KR08TR Pepermunt

Pepermunt

2.408.50 incl. btw
KR20DB Venkel Puur

Venkelzaad

2.6016.80 incl. btw
KR21TR Gember Puur

Gember Puur

2.7027.20 incl. btw
GH16BB Laxerende thee

Laxerende thee

3.5027.60 incl. btw

4. Kamillethee

Kamille heeft kalmerende eigenschappen. Kamillethee kan ook bij een onrustige maag helpen om de klachten te bestrijden. Het kan helpen bij het verminderen van maagkrampen, indigestie en zelfs bij milde constipatie en diarree.

Wanneer je kamillethee drinkt voor het slapengaan geniet je van dubbel voordeel. De warme thee helpt je lichaam en geest te ontspannen, wat op zijn beurt gunstig is voor een gezonde spijsvertering. Perfect na een zware maaltijd laat op de avond.

5. Venkelthee

Venkel staat bekend voor zijn verlichtende eigenschappen bij spijsverteringsproblemen. De plant helpt bij winderigheid, een opgeblazen gevoel en indigestie. Venkel heeft een anijsachtige smaak, wat venkelthee die aangename, licht zoete smaak geeft. Venkelthee helpt bij de afbraak van voedsel en verlicht buikkrampen. Een uitstekende keuze na een zware maaltijd of voor mensen die last hebben van winderigheid.

6. Citroenmelissethee

Citroenmelisse heeft een verlichtend effect bij spijsverteringsproblemen. Dat is enerzijds te danken aan de milde, frisse smaak, anderzijds aan de kalmerende werking die citroenmelisse heeft op de maag. Bovendien heeft citroenmelisse ook een rustgevend effect, wat stressgerelateerde spijsverteringsproblemen kan verminderen.

Een verkwikkende thee zoals Mellow Mandarine is een goede keuze bij een opgeblazen, vervelend gevoel in de buik.

 

 

De beste thee voor een goede stoelgang

Voldoende drinken is een van de beste manieren om je spijsvertering te ondersteunen. Thee is dan een welgekomen afwisseling en de perfecte manier om je vochtgehalte op peil te houden. Het sluit bovendien naadloos aan bij een uitgebalanceerd dieet rijk aan fruit, groenten en vezels: een must voor een gezond spijsverteringsstelsel. Ervaar je aanhoudende spijsverteringsproblemen? Dan is het raadzaam een arts te raadplegen.

Ben je nog op zoek naar de beste thee om je spijsverteringsstelsel te ondersteunen? Theesommelier Heleen en haar team staan voor je klaar. Neem gerust contact op, we helpen je graag met gericht en persoonlijk advies.

Bijna van jou