MENU SLUIT
ACCOUNT
Thee tegen keelpijn: verlicht keelpijn op een natuurlijke wijze
07 februari 2024
Delen Op:

Niets vervelender dan een pijnlijke keel die je dagelijkse activiteiten belemmert. Of de oorzaak nu een hardnekkige kriebel, een pijnlijke keelontsteking of gewoon een verkoudheid is, keelpijn kan behoorlijk hinderlijk zijn. Gelukkig biedt Moeder Natuur ons een eenvoudige en doeltreffende oplossing: thee. Lees hier wat de beste thee tegen keelpijn is en hoe thee helpt om de irritatie en pijn te verlichten.

Is thee drinken goed voor je keel?

Thee staat bekend om zijn heilzame eigenschappen. Het is niet alleen een troostend drankje, maar het kan ook verlichting bieden bij allerlei gezondheidsproblemen. Ook bij keelpijn heeft thee een verzachtende werking. Voldoende drinken houdt je goed gehydrateerd – een must bij elke ziekte! Een warm drankje helpt daarbovenop de irritatie in je keel te verminderen en stimuleert tegelijk de bloedcirculatie, wat dan weer helpt je sneller te genezen.

Bovendien bevat thee heel wat antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen die het immuunsysteem kunnen ondersteunen. Thee is dus zeker een slimme keuze bij keelpijn.

BESTSELLER
GR12VA Ginger Morning

Ginger Morning

2.7019.90 incl. btw
GH12BB Weerstands thee

Weerstands thee

3.6023.70 incl. btw
GH14BB Ademhalings thee

Ademhalings-thee

3.9034.00 incl. btw
nieuw
KR36VA

Echte Tijm (Thymus Vulgaris L.)

3.5021.10 incl. btw

Welke thee drinken bij keelontsteking?

Bij een keelontsteking kies je voor de theesoorten die verzachtende en extra ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Zo ga je de pijn optimaal te lijf en ben je sneller van dat vervelende gevoel vanaf.

Een aanrader is kamillethee. Kamille werkt ontstekingsremmend en helpt een pijnlijke keel te verlichten. Ook gemberthee is een prima optie. Gember heeft antibacteriële eigenschappen en kan zo ontstekingen helpen bestrijden. Voeg wat honing toe voor een extra verzachtend en ontstekingsremmend effect én een heerlijk zoete smaak.

Heb je een keelontsteking of keelpijn, drink je kopje thee dan niet te snel uit. Laat de thee even rusten in je mond voor het grootste effect.

Wat is een natuurlijk middel tegen keelpijn?

Thee is een uitstekend natuurlijk middel tegen keelpijn. Kamille- en gemberthee zijn goede theeën tegen keelpijn. Ze vallen ook bij de meesten goed in de smaak. Is kamille of gember toch niet je ding of wil je iets nieuws proberen? Dan kan je gerust wat honing of citroen toevoegen.

Honing heeft helende eigenschappen met een antibacterieel en ontstekingsremmend effect. Tegelijk verzacht het keelpijn en irritatie in de keel. Citroen helpt dan weer je immuunsysteem te versterken, dankzij het hoge vitamine C-gehalte. Door aan je gemberthee een schijfje verse gember toe te voegen, versterk je de smaak en het antibacteriële effect nog meer.

Welke thee tegen keelpijn?

Alleen al een warm drankje drinken en daarvan genieten, kan voordelig zijn om je keelpijn te bestrijden. We raden aan om te gaan voor een thee met uitstekende ontstekingsremmende eigenschappen, zoals onderstaande theesoorten. Maar geniet je het meest van een kruiden- of vruchteninfusie of van een kopje Earl Grey? Drink gerust de thee die je het meeste comfort biedt!

Zoek je een specifieke thee tegen keelpijn, dan zit je met onderstaande theesoorten goed.

  • Weerstandsthee: Een mélange van kruiden, groene en witte thee. Boost je immuunsysteem en helpt je natuurlijke immuniteit te optimaliseren.
  • Ginger Morning: Een blend van groene thee, citroen en gember die helpt bij keelpijn en een ziek gevoel. Heeft een verfrissend en ontstekingswerend effect.
  • Tijm: Verzacht de luchtwegen en versterkt je immuunsysteem. Heeft een antibacterieel effect.
  • Salie: Houdt je weerstand op peil, verzacht keelpijn en heeft een kalmerend effect.
  • Ademhalingsthee: Een mengeling van eucalyptus, tijm en zoethout die helpt vrijer te ademen en een verzachtend effect heeft bij keelpijn.
  • Zoethout: Helpt bij keelpijn dankzij de ontstekingsremmende en slijmoplossende werking. Verzacht hoesten en zuivert het bloed.

Soms kan het net deugd doen om te genieten van een koud drankje. Een goede thee tegen keelpijn kan dus ook iced tea zijn. Maak zelf ice tea van je lievelingsthee of ga voor een frisse infusie voor een verfrissende opkikker.

Thee tegen keelpijn: een natuurlijk redmiddel

Op zoek naar de beste thee tegen keelpijn? Theesommelier Heleen helpt je graag verder met advies op maat. De juiste thee kan verlichting brengen zodat je je snel weer beter voelt. Neem snel contact op, we helpen je graag met het vinden van de perfecte thee voor jouw noden.

Bijna van jou