MENU SLUIT
ACCOUNT
7 kwaaltjes waarbij groene thee kan helpen
18 oktober 2022
Delen Op:

De vele voordelen van groene thee zijn inmiddels goed bekend. Het helpt je lichaam niet alleen stress en vermoeidheid, maar ook veroudering, pijn en overgewicht te bestrijden. De vele antioxidanten in thee, flavonoïden genoemd, maken groene thee zo gezond. Lees hieronder wat zo’n heerlijk kopje groene thee voor je gezondheid kan betekenen.

Waarom groene thee zo gezond is

Groene thee bevat flavonoïden. Die vind je in bepaalde plantaardige voeding en dus ook in thee. Flavonoïden hebben een bewezen gunstig effect op de gezondheid. Je vindt ze ook in groenten en fruit. Enkele kopjes groene thee dragen zeker bij aan een goede gezondheid, maar daar hoort ook een gezond en gevarieerd voedingspatroon bij.

GR02AL I’m Beautiful BIO

I’m Beautiful

3.5031.10 incl. btw
GR04AL Smiling Buddha BIO

Smiling Buddha

3.3025.50 incl. btw
GR22TR Kukicha Moegi BIO

Kukicha Moegi

3.6031.50 incl. btw
CH03DB Green Chai

Green Chai

3.5033.90 incl. btw

Groene thee helpt bij deze gezondheidskwaaltjes

Om optimaal te genieten van de voordelen van groene thee, drink je drie à vier keer een tas. Maak er een heerlijk ontspannend rustmoment van om er het maximum uit te halen.

  1. Veroudering

De ontstekingsremmende eigenschappen van groene thee helpen veroudering tegen te gaan. Zo verhinderen antioxidanten de afbraak van collageen en elastine. Die twee stoffen houden de huid soepel en gaan rimpels tegen. Groene thee beschermt de huid tegen schade door blootstelling aan de zon, een van de bekendste oorzaken van huidveroudering.

  1. Cholesterol

Geregeld groene thee drinken kan helpen het gehalte ‘slechte’ cholesterol (LDL) in je bloed te verlagen. Dat komt door de catechine in thee (een polyfenol). Die stof zou de opname van cholesterol in het lichaam verminderen. Het cholesterolverlagend effect van groene thee is beperkt en kan medicatie niet vervangen. Het kan wel bijdragen aan een gezondere levensstijl en zo het ontstaan van slechte cholesterol voorkomen.

  1. Mondhygiëne

Een ander polyfenol in groene thee, EGCG, draagt bij tot een goede mondgezondheid. Door het ontstekingsremmend effect gaat groene thee tandplak en cariës tegen. Het helpt ook bij een slechte adem.

  1. Gewrichtsklachten

Groene thee kan helpen bij gewrichts- en botziekten zoals artritis, artrose, jicht en osteoporose. Dat is te danken aan de pijnbestrijdende en ontstekingsremmende werking. Het polyfenol EGCG helpt gewrichtspijn te voorkomen. Bovendien helpt voldoende drinken gewrichtsklachten te voorkomen of verminderen.

  1. Kanker

Uit studies blijkt dat flavonoïden de kans op kanker kunnen verminderen. De stoffen kunnen de celdeling van kankercellen verminderen en inflammatie tegengaan. Bovendien heeft groene thee een bloeddrukverlagend effect. Belangrijk daarbij is om voldoende flavonoïden te consumeren (500 mg). Om dat aantal te bereiken, moet je voldoende fruit en groenten eten.

Groene thee past perfect binnen een gezonde levensstijl, maar het is geen redmiddel. In sommige gevallen kan groene thee ook de werking van kankerbehandelingen verminderen. Overleg dus steeds met een arts!

  1. Overgewicht

Van groene thee alleen zullen de kilo’s er niet afvliegen, maar het kan wel het afvallen ondersteunen. De theesoort helpt bij het versnellen van de stofwisseling. Het helpt ook bij de spijsvertering. Bovendien is voldoende drinken een must bij gewichtsverlies. Theedrinkers zijn over het algemeen ook bewuster over hun eetpatroon, wat bijdraagt tot een gezonde levensstijl.

  1. Stress

Groene thee bevat L-theanine. Dat is een aminozuur met een kalmerend effect. Daardoor voel je je sneller ontspannen. Het heeft bovendien een gunstig effect op de nachtrust, waardoor je ’s morgens beter uitgerust opstaat. Let wel, groene thee bevat theïne en drink je dus beter niet net voor het slapengaan.

De beste groene thee vind je bij een erkend theesommelier

Er zijn veel soorten groene thee. Die zijn niet allemaal even kwalitatief. Een goede groene thee hoeft niet duur te zijn, maar ze moet wel op de juiste manier geoogst en verwerkt zijn. Bij een erkend theesommelier zoals Thélene weet je dat onze groene thee niet alleen lekker is, maar ook met de uiterste zorg werd gekozen en samengesteld.

Twijfel je tussen de vele verschillende soorten en mélanges? Neem contact op met onze theesommeliers en we geven je met plezier advies.

Kom ook langs in onze theewinkel in Nieuwpoort-Bad waar je terecht kunt voor een ruim assortiment aan heerlijke theesoorten, accessoires en zoetigheden.

Gerelateerde Artikelen

Bijna van jou