MENU SLUIT
ACCOUNT
De kracht van thee tegen griep
10 januari 2024
Delen Op:

In de koude maanden zijn griepvirussen en verkoudheden (helaas) schering en inslag. Velen van ons krijgen vroeg of laat te maken met een ziek, onaangenaam gevoel. Medicatie is vaak nodig om griepsymptomen te bestrijden, maar ook thee kan helpen. Het is een natuurlijke, doeltreffende oplossing om de ongemakken van griep te verlichten. Kamp je met de griep of heb je griepachtige symptomen? Laat thee je krachtige bondgenoot zijn in de strijd tegen griep!

Is thee goed voor de griep?

De warmte van thee kan helpen om je lichaamstemperatuur te reguleren, wat belangrijk is wanneer je griep gepaard gaat met koude rillingen en koorts. Bovendien bevat thee antioxidanten, ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen die kunnen bijdragen aan het verlichten van je symptomen en het bevorderen van herstel.

Wanneer je ziek bent, is het belangrijk om voldoende te drinken. De aangename warmte van thee maakt het makkelijker om gehydrateerd te blijven.

Wat kan je het beste drinken bij griep?

Net omdat het zo belangrijk is vaak te drinken, kan je thee en water perfect afwisselen. Kruiden- en vruchtentheeën zijn vooral gunstig omdat ze niet alleen hydrateren, maar ook waardevolle voedingsstoffen en antioxidanten leveren. Wat is dan de beste thee tegen griep? Gemberthee, kamillethee en groene thee zijn perfect om allerlei griepsymptomen te verlichten.

GR13DB Lovely Lemon

Lovely Lemon

2.8022.90 incl. btw
KR07TR Kamille Bloemen

Kamille bloemen

2.6013.10 incl. btw
KR17TR Lindebloessem

Lindebloesem

3.1026.40 incl. btw
KR21TR Gember Puur

Gember Puur

2.7027.20 incl. btw

 

Welke kruiden zijn goed voor griep?

Gember: Gember heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Zo helpt gember om ontstekingen te verminderen, keelpijn te verlichten en misselijkheid te verminderen. Een kopje gemberthee is dus een uitstekende thee tegen griep.

Kamille: Kamille helpt bij het verminderen van stress en bevordert de nachtrust. Gezien rusten herstel bevordert, is kamillethee een aanrader. Kamp je met keelpijn en maagklachten? Ook dan drink je het best kamillethee.

Echinacea: Echinacea is een weerstandversterkend kruid. Het kan helpen om de ernst en duur van griep en verkoudheden te verminderen, zodat je sneller weer op de been bent. Onze immuunondersteunende mélange met Echinacea helpt je lichaam beter bestand zijn de vele virussen en bacteriën tijdens de wintermaanden.

Duizendblad: Duizendblad is een kruid dat helpt bij koorts, verkoudheid en griep. Doordat duizendblad de bloedsomloop bevordert, kan het helpen je griepsymptomen sneller te verlichten. Gaat je griep of verkoudheid gepaard met felle hoofdpijn? Dan kan onze mélange tegen migraine en spanningshoofdpijn met duizendblad, kamille en lavendel helpen.

 

Welke thee drink je het best bij koorts?

Heb je koorts, dan wordt het nog belangrijker om voldoende te drinken. Zo blijf je gehydrateerd en verlicht je tegelijkertijd de symptomen. Sommige theesoorten hebben koortsverlagende eigenschappen en helpen bij het verlichten van de ongemakken die gepaard gaan met ziek zijn.

Thee met citroen en honing: Door aan je thee een schijfje citroen en wat honing toe te voegen, geef je meteen je genezing ook een boost. In ons assortiment vind je ook thee met citroen zoals lovely lemon en lady black. Honing en citroen zitten vol vitaminen en helpen zo je immuunsysteem te versterken. Rauwe honing heeft ook een verzachtend, antibacterieel effect. Een must bij keelpijn, dus!

Lindebloesemthee: Lindebloesem heeft vochtafdrijvende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van koorts. Tegelijk heeft het ook een verzachtend effect op de luchtwegen. Gaat je griep of verkoudheid gepaard met een prikkelhoest, probeer dan zeker lindebloesemthee.

Pepermuntthee: Het frisse aroma van pepermunt helpt een verstopte neus vrij te maken en heeft een verlichtend effect bij hoofd- en keelpijn. Het verkoelend effect van pepermunt kan helpen je koorts te verlagen. Pepermuntthee is een uitstekende thee tegen griep en verkoudheid.

 

Thee als natuurlijke remedie tegen griep

Kan thee helpen tegen griep? Het is een natuurlijke remedie die helpt je symptomen te bestrijden, maar het is geen geneesmiddel. We raden je steeds aan om medisch advies te vragen aan je arts.

Het drinken van een warmte kop thee biedt een zekere troost en rust. Het heeft dus een kalmerend effect op de geest en het lichaam, wat dus wel een positief effect kan hebben op het helingsproces. De volgende keer dat die vervelende verkoudheid of griep weer toeslaat, omarm dan de warmte van thee en laat de natuurlijke krachten ervan je herstel begeleiden.

Op zoek naar de beste thee tegen griep of een ander kwaaltje?

Dan kan je terecht bij theesommelier Heleen. Ze zet haar grote passie voor thee in om een thee tegen griep en verkoudheid te vinden die je met plezier het hele jaar door drinkt. Neem gerust contact op met je vragen over thee, we helpen je graag verder.

Bijna van jou