MENU SLUIT
ACCOUNT
Wat is de meest gezonde thee?
05 april 2023
Delen Op:

Elke thee heeft wel gezondheidsvoordelen, zowel voor je mentale als fysieke gezondheid. Zo helpt thee je gehydrateerd te blijven en vormt een kopje thee voor velen een welgekomen rustmomentje tijdens een drukke dag. Als je wil weten wat de meest gezonde thee is, zal het antwoord hoogstwaarschijnlijk groene thee zijn. Groene thee zit barstensvol antioxidanten. Wat antioxidanten zijn en waarom ze van groene thee de meest gezonde thee maakt, lees je hier.

Wat maakt groene thee zo gezond?

Groene thee bevat flavonoïden. Flavonoïden vind je ook in bepaalde plantaardige voeding, zoals groenten en fruit. De flavonoïden in groene thee bestaan voor tot bijna negentig procent uit catechines. Die hebben een grote antioxidante werking.

Dat betekent dat voedingsmiddelen met veel catechines, zoals groene thee, de schadelijke invloed van vrije radicalen afremmen. Die vrije radicalen beïnvloeden het ontstaan van huidveroudering, maar ook kanker en hart- en vaatziekten.

Groene thee bevat zo veel catechinen, omdat de theebladeren meteen na het oogsten gestoomd of geroosterd worden. Er komt geen oxidatie of fermentatie aan te pas. Daardoor behoudt groene thee zijn pure, rijke smaak.

Alle theesoorten gemaakt van de Camellia Sinensis-plant zijn rijk aan antioxidanten. Ook witte thee is een erg pure en gezonde thee. Zwarte thee bevat minder catechines, maar heeft ook heel wat gezondheidsvoordelen.

CH03DB Green Chai

Green Chai

3.5033.90 incl. btw
KR07TR Kamille Bloemen

Kamille bloemen

2.6013.10 incl. btw
KR21TR Gember Puur

Gember Puur

2.7027.20 incl. btw
GH06BB Womens Cyclus thee

Womens Cyclus thee

2.6011.60 incl. btw

Wat zijn de voordelen van groene thee?

Groene thee is heel goed voor je gezondheid. Drie kopjes groene thee per dag helpt de bloeddruk te verlagen en de kans op een beroerte te verkleinen. Onderzoek heeft uitgewezen dat geregeld groene thee drinken ‘slechte cholesterol’ (LDL) tegengaat, waardoor het ook het risico op hart- en vaatziekten verkleint.

Groene thee heeft een ontstekingsremmende, antibacteriële werking. Thee drinken bij ziekte helpt zo de ontsteking te bestrijden. Groene thee helpt ook afvalstoffen af te voeren en kan zo helpen bij het afvallen.

Hoeveel kopjes thee mag ik per dag drinken?

Drie à vier kopjes groene thee per dag geeft je gezondheid een boost. Groene thee bevat ook theïne (cafeïne). Daardoor krijg je een subtiele energieboost, zonder de negatieve bijwerkingen van cafeïne.

Hoewel groene thee twee keer minder cafeïne bevat dan koffie, drink je het beter niet voor het slapengaan.

Is kruidenthee ook gezonde thee?

Kruidenthee wordt gemaakt van kruidenmengsels. Kruiden worden al eeuwenlang gebruikt om allerlei gezondheidskwaaltjes te verlichten. Kruidenthee heeft dus ook heel wat gezondheidsvoordelen. Zo heeft kamillethee een rustgevend effect, helpt gemberthee bij hoofdpijn en verlicht onze Womens Cyclus-mélange menstruatiepijn.

Zit je met een specifiek probleem en wil je graag de juiste kruidenthee om je klachten te verlichten? Vraag gerust raad aan onze theesommeliers. We helpen je de juiste mélange te vinden, van ademhalingsthee tot zuiverende thee.

Ook proeven van de meest gezonde thee? Vraag raad aan je theesommelier

Groene thee is een terecht populaire theesoort. Ze is niet alleen gezond, maar ook erg lekker. Voor de beste smaak kies je een groene thee die correct geoogst is. Zo krijg je pure, kwaliteitsvolle, gezonde thee met de lekkerste smaak.

Bij Thélene vind je groene thee met oog voor detail en kwaliteit. Onze theesommeliers helpen je met plezier de juiste mélange of de perfecte smaak te vinden. Neem alvast een kijkje in ons ruim assortiment of neem contact op voor gericht advies.

Gerelateerde Artikelen

Bijna van jou