MENU SLUIT
ACCOUNT
Zeg vaarwel tegen een blaasontsteking met thee
04 juli 2023
Delen Op:

Een blaasontsteking is geen pretje. Het doet pijn, is vervelend en het kan je dagelijkse leven flink verstoren. De gewoonlijke symptomen, zoals pijnlijk en/of frequent urineren en het gevoel alsof je dringend moet plassen, heeft een negatieve invloed op je humeur en je productiviteit. Het beste wat je kan doen bij een blaasontsteking? Veel drinken! Nog beter drink je thee. Thee houdt je niet alleen gehydrateerd, het geeft ook je humeur een boost en helpt je te ontspannen. Lees hier de beste thee om een blaasontsteking te behandelen.

De beste theesoorten bij een blaasontsteking

Thee kan op een natuurlijke manier je blaasontsteking helpen genezen. Heb je medicatie nodig, dan is thee een goede aanvulling op de behandeling (vraag steeds advies aan je arts). Veel drinken is een must bij een blaasontsteking. Door kruidenthee te drinken, geniet je tegelijk van de helende werking van kruiden.

1. Cranberrythee

Cranberry’s worden vaak aanbevolen bij blaasontstekingen. Ze hebben namelijk antibacteriële eigenschappen. Zo helpen ze de bacteriën te bestrijden die verantwoordelijk zijn voor de infectie in je blaas. Cranberry’s bevatten ook stoffen die voorkomen dat bacteriën zich aan de blaaswand hechten.

Cranberrydrankjes helpen niet alleen bij het behandelen van blaasontstekingen, maar ook bij het voorkomen van urinewegproblemen. De warmte van cranberrythee helpt de pijn te verminderen.

2. Blaas- en nierenthee

Er zijn heel wat kruiden die verlichting bieden bij een blaasontsteking. In onze mélange Blaas- en nierenthee combineerden we die tot een heerlijke kruideninfusie. De combinatie van onder meer berendruif, jeneverbes, brandnetel, kamille en vlierbloesem heeft een zuiverend effect.

Deze thee ondersteunt de blaas- en nierfunctie en stimuleert de nieren, terwijl ze tegelijkertijd de blaas ontsmet en beschermt. Perfect dus wanneer je met een blaasontsteking zit.

KR07TR Kamille Bloemen

Kamille bloemen

2.6013.10 incl. btw
GH19BB Blaas & Nieren thee

Blaas en Nierenthee

3.4028.20 incl. btw
XM17DB Merry Cranberry

Merry Cranberry

4.1048.80 incl. btw

3. Groene thee

Groene thee bevat heel wat antioxidanten en ontstekingsremmers. Zo bevordert groene thee de algemene gezondheid van de urinewegen. Kamp je geregeld met blaasontstekingen? Dan doe je er goed aan meer groene thee te drinken.

Deze theesoort helpt bij het verminderen van ontstekingen en voorkomt de groei van bacteriën die blaasontstekingen veroorzaken. Geregeld groene thee drinken kan dus absoluut bijdragen aan het behoud van een gezonde blaas.

4. Kamillethee

Kamillethee heeft heel wat kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Kamille helpt bij het verlichten van pijn en irritatie veroorzaakt door een blaasontsteking. Bovendien heeft kamillethee een diuretisch effect, waardoor deze thee kan helpen bij het bevorderen van de urineproductie en het spoelen van bacteriën uit de blaas.

Kamillethee is een lichte thee zonder theïne met een zachte smaak: je kan er dus met een gerust hart de hele dag door van drinken, ook net voor het slapengaan.

3. brandnetelthee

Brandnetelthee heeft vochtafdrijvende eigenschappen. Zo helpt deze thee bacteriën en toxines uit het lichaam te verwijderen. Brandnetels helpen ontstekingen te verminderen en de symptomen van een blaasontsteking te verlichten.

Geregeld brandnetelthee drinken helpt bij het bevorderen van een gezonde urinewegfunctie.

Op zoek naar de beste thee om een blaasontsteking te behandelen? We adviseren je graag!

Een wondermiddel tegen blaasontstekingen bestaat helaas nog niet, maar de vele gunstige eigenschappen van bepaalde theesoorten helpen bij het behandelen en voorkomen van blaasontstekingen. Zo vind je snel verlichting van de pijn en bevorder je de gezondheid van je blaas.

Zoek je een thee die aansluit bij je specifieke wensen of wil je meer info? Neem dan contact op met onze theesommeliers. We helpen je de perfecte thee te vinden!

Bijna van jou