MENU SLUIT
ACCOUNT
Ontdek welke theesoorten helpen bij het verminderen van stress!
25 mei 2023
Delen Op:

Van thee wordt wereldwijd genoten. Niet alleen om het zo’n lekker drankje is, maar thee staat ook bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen. Een daarvan is het vermogen om stress te verminderen. Bepaalde kruiden hebben een rustgevend effect op je lichaam en mentaal welzijn. Bovendien is een warm drankje drinken sowieso een aanrader als je wil ontspannen. Met thee kan je dus snel een zenmoment creëren en zalig ontspannen. Ontdek hieronder de meest rustgevende thee tegen stress.

Wat is de beste thee om te ontspannen?

Door te genieten van een kopje thee creëer je een rustmomentje waarin even alle stress van je afglijdt. Bepaalde theesoorten helpen actief bij het verminderen van stress. Zelfs wanneer je te weinig tijd hebt om echt van je thee te genieten, krijg je toch de heilzame, rustgevende voordelen mee.

KR07TR Kamille Bloemen

Kamille bloemen

2.6015.00 incl. btw
KR08TR Pepermunt

Pepermunt

2.408.50 incl. btw
KR16BB Lavendel

Lavendel

3.4034.90 incl. btw
KR31DB kappha thee

Kapha – Ayurveda

3.5048.60 incl. btw

1. Kamillethee

Misschien wel de bekendste rustgevende thee. Kamille heeft als kruid heet wal voordelen, waaronder ontstekingsremmende, maar dus ook ontspannende kwaliteiten. Kamille wordt al eeuwenlang gebruikt als middel om te ontspannen. Apigenine, een stof in kamille, werkt immers als natuurlijke stressverlichter. Kamp je met angst en stress, dan is kamillethee de beste thee voor jou.

Kamillethee is ook een aanrader net voor het slapengaan. Het bevordert de slaap en helpt je zorgeloos in te dommelen.

2. Lavendelthee

Alleen al de heerlijke geur van lavendel heeft een ontspannend effect. Ook het drinken van lavendelthee kan helpen bij het verminderen van stress. Lavendel bevat linalool, een stof die kalmerend werkt en helpt bij stress en angsten. Lavendelthee is bijzonder geschikt om te drinken voor het slapengaan en kan bijdragen aan een onstpannende nachtrust.

3. Groene thee

Groene thee is een pure thee rijk aan antioxidanten. De L-theanine in groene thee helpt tegen stress en angstige gevoelens. Groene thee is een zachte thee met een milde smaak. Dankzij de theïne krijg je een lichte energieboost, wat je gemoed ten goede komt. Groene thee is de perfecte thee om de dag fris, monter en stressvrij te starten.

4. Pepermuntthee

Pepermunt is fris en oppeppend dankzij menthol. Menthol staat bekend voor zijn spierontspannend effect. Het heeft daardoor ook een kalmerend effect bij stress. Pepermuntthee is cafeïnevrij en kan je op elk moment van de dag drinken.

Om af te wisselen kan je ook gewone muntthee maken. Zelfs op hete dagen is muntthee heerlijk verfrissend en dorstlessend!

5. Ayurveda

Onze Kapha-Ajurveda-thee noemen we niet voor niets “good mood tea”. De combinatie van zes kruiden (gember, eucalyptus, kurkuma, kardemom, zwarte peper en moringablaadjes) hebben een verkwikkend effect. Wanneer je even een boost kan gebruiken om de stress van je af te gooien, is dit een topthee.

Deze mélange heeft een kruidige smaak met een vitaliserend en vurig effect. Verkeis je een lichte, zoete smaak, dan is de Relax-Vata-mélange beter geschikt.

Op zoek naar rustgevende thee om te ontspannen? Vraag raad aan een expert

Thee is altijd een goed idee wanneer je wil ontspannen. Met de juiste theesoort krijg je snel een extra ontspannend effect tijdens je dagelijks zenmomentje. Hierboven vind je enkele bijzonder effectieve en populaire theesoorten om stress te verminderen. Zoek je iets anders of weet je niet precies wat je kan helpen met jouw specifieke klachten?

Neem dan gerust contact op met een van onze theesommeliers. We adviseren je over de beste thee om te ontspannen of helpen je dé perfecte thee te zoeken voor jouw wensen.

Bijna van jou